Marketing za sve
Google karte, galerije i blogovi

Google karte, galerije i blogovi

Nedavno mi je potencijalni klijent rekao da će cijena biti faktor u projektu njegove web stranice. Zastao sam na minutu, pokušavajući se sjetiti projekta koji nije uključivao probleme s proračunom. Nisam se mogao sjetiti nijednog.

Često razgovaram s klijentima o mogućnostima i izazovima izrade web stranica. Razgovaram o proračunima i tražim snalažljiva rješenja.

A ovo je moj najbolji prijedlog. Usredotočite se na iskorištavanje postojećih resursa i alata za dostizanje maksimalne vrijednosti i funkcionalnosti web stranice.

Naravno, mi u Marketingu za sve koristimo napredne alate i tehnike za upravljanje sadržajem i nastavljamo ih razvijati kako rastemo i učimo – što znači da možemo prilagoditi program za bilo koji dizajn ili značajku.

Ali u mnogim slučajevima postojeći (besplatni) digitalni alati pružaju fantastična rješenja koja koštaju mnogo manje od programa ili značajki izrađenih po narudžbi. Integracijom ovih alata u vašu web stranicu možete izbjeći dodatne troškove i glavobolju prilikom njihova kreiranja iz temelja.

U nastavku smo prikupili kratki popis nezaobilaznih vrhunskih opcija. Ovo nisu jedini alati koji rade to što rade, ali mislimo da su oni najbolje mogućnosti na tržištu. Svaki od njih pruža daleko bolji pristup od pristupa kreiranja od nule.

Poznate su korisnicima i jednostavni za integraciju u bilo koje web mjesto. Google karte vam omogućuju da označite svoju lokaciju svojim stvarnim logotipom. Mogu ažurirati sve vaše lokacije kada se učita Excel proračunska tablica. Ovo dobro funkcionira primjerice za agencije za nekretnine ili bilo koje tvrtke s više od jedne lokacije.

Loša strana Google karte je što će vaša karta prikazivati Google logo u donjem desnom kutu, ali čak i da nije i dalje bi izgledala kao Google karta. Bez obzira na sve, ako želite da posjetitelji vašeg web mjesta znaju gdje se nalazite, ovo je najbolji način da im to prikažete.

Ovaj dragocjeni alat omogućuje vam transparentno ugrađivanje galerije na vaše web mjesto (tj. bez prikazivanja naziva Flickr).

Fotografije je vrlo jednostavno pregledati. Kliknite na sličicu za pomicanje kroz fotografije u punoj veličini bez ikakvih skočnih prozora. Najbolje od svega, Flickr mijenja veličinu vaših fotografija umjesto vas.

Za tvrtke koje žele izbjeći korištenje Photoshopa za promjenu veličine, spremanje, davanje naziva i organiziranje više verzija svake slike, ovo je sjajan način za izradu galerije.

Rad u Photoshopu za oblikovanje fotografija nije bauk i svakako je preporuka. Ali ono košta, oko 25$ mjesečno. Ostali alati za grafičku doradu i dizajn fotografija koje bi preporučili su Canva i PosterMyWall. Radi se o alatima za kreiranje slikovnih objava na društvenim mrežama. U ograničenom korištenju su besplatni, ali vrlo lako se pogubite u njihovom korištenju.

Rad u Photoshopu
Rad u Photoshopu

Internet tražilice i pojedinci povezuju relevantnost web stranice s učestalošću ažuriranja, a blog pruža izvrsnu mogućnost za kontinuirano dopunjavanje vaše web stranice. WordPress pruža besplatnu platformu jednostavnu za korištenje koja se instalira izravno na vaš poslužitelj. To vam ujedno omogućuje potpunu kontrolu nad objavljivanjem sadržaja i upravljanjem vašim blogom.

Ipak većina kad se susretne s problematikom kreiranja blog sadržaja se upita: “Jeli bolje kreirati ili kupiti?” Pažljivo razmotrite svoje mogućnosti. S jedne strane, čeka vas kreiranje od nule, a s druge korištenje nekog softverskog rješenja koji košta.

WordPress blogovi
WordPress blogovi

Sadržajni marketing je usko povezan s pisanjem sadržaja za web. Pisanje za web se uči, kao i sve drugo. Posebice kada ste početnik ili osoba koja želi steći ili usavršiti znanja i vještine pisanja web sadržaja.

Mi kao i sve ostale pametne tvrtke ostajemo u tijeku s najnovijim razvojem industrije i preporučujemo ono što je najbolje za vas. Ako želite da upravljamo vašim WordPress blogom i kreiramo prodajni web sadržaj u sigurnim ste rukama. WordPress blogovi su naša specijalnost.

U suradnji s vama i s prikupljenim informacijama pišemo web sadržaj koji hvata vašu poruku, glas i ton. Sadržaj mora davati jasne poruke nade i rješenja problema posjetiteljima, koje nudi vaš proizvod ili usluga

Ako pak želite samostalno kreirati blog od nule, a početnik ste i nemate dovoljno znanja i vještina za rad imamo rješenje za vas u vidu “tailor made” edukacije za početnike iz pisanja web sadržaja.

Edukacije su dvodnevne i Online. Cilj je da polaznici steknu praktična znanja i vještine za samostalan rad.

Budite u toku i primajte besplatne novitete iz svijeta digitalnog marketinga!

Hvala, uskoro ćemo se javiti!

Marketing za sve

Dinka Šimunovića 2, Split

Mob: +385989561530

Email: info@marketingzasve.hr

Ponedjeljak - Petak: 9 - 17h

Zapratite nas

Besplatno primajte savjete iz digitalnog marketinga izravno u vašu pristiglu e-poštu!

Hvala, uskoro ćemo se javiti!

Sva prava pridržana © 2023. Marketing za sve