Marketing za sve
3 SEO fitness savjeta

3 SEO fitness savjeta

Ljeto nam stiže. Vrijeme je da izađete van kuće, protegnete noge i konačno počnete s novogodišnjom odlukom o vježbanju. Isto kao što je dobro da svoje ljudsko tijelo dovedete u formu, tako je dobro da svoju web stranicu dovedete u formu. Pri tome će vam pomoći naši SEO fitness savjeti.

Poput savršenih bicepsa ili trbušnjaka čvrstih kao kamen, visoko mjesto u poretku na tražilici neće doći preko noći. Doći do vrha zahtijeva disciplinirano, dosljedno djelovanje i dugoročnu predanost.

Kako bismo vam pomogli da započnete sa SEO fitnessom, osmislili smo 3 ključna SEO fitness savjeta. Učinite dolje navedene radnje kao dio svoje redovne rutine i vaša će stranica postati dovoljno jaka da se popne na sam vrh poretka. Čak i za one konkurentnije fraze.

Stalna dijeta kažu nije rješenje problema slabe forme, nego učestala zdrava prehrana. Isto tako, redovito ažuriranje sadržaja “zdravom prehranom”, odnosno relevantnim sadržajem pokazat će tražilicama da vaša stranica nije ustajala i dati vašim posjetiteljima razlog da se na nju vrate.

Sadržaj vaše web stranice trebao bi biti obogaćen s mnogo “vitamina”, odnosno ključnih riječi i ključnih fraza. Kako bi sadržaj učinili još snažnijim, upotrijebite varijacije ciljanih pojmova: oblike množine, sinonime, akronime, kratice itd. Svakako, nije dobro pretjerivati…

Pretrpavanje sadržaja ključnim riječima može odvratiti posjetitelje, pa se pobrinite da se vaš sadržaj jednostavno i lako čita. Uostalom, komunikacija s publikom krajnja je svrha web prisutnosti. Osim toga, ako je vaša stranica prepuna ključnih fraza, možda se neće svidjeti ni tražilicama.

Savršen recept: održavajte zdravu ravnotežu ključnih fraza i solidan marketinški tekst.

Redovito tjelesno vježbanje utječe na našu formu da bude što bolja. Tako u slučaju zdravlja web stranice izgradnja veza i povezivanje s drugima poboljšava naš poredak na tražilicama. Stoga je bitno razviti redovitu rutinu pronalaženja partnera (stranica) za povezivanje.

U idealnom slučaju, trebali bi poslati poveznicu na svoju web stranicu na nekoliko stranica svaki tjedan. Tražilice to vole. SEO je test discipline i izdržljivosti. Izgradnja poveznica se obavlja strpljivo.

SEO fitness savjet: pratite svoje radnje i napore za izgradnju poveznica pomoću EXCEL proračunske tablice, kako biste imali uvid gdje ste poslali svoju stranicu i tko se povezao s vama.

Vaša web stranica može patiti od temeljnih “zdravstvenih SEO problema” kao što su “urođeni” problemi s programiranjem, “oticanje žlijezda” koda, “disfunkcija” domene ili smrtonosni grafički “tekstovitus”.

Ako imate jedan od ovih poremećaja, možda ćete morati posjetiti stručnjaka.

Možda se želite pojaviti na prvoj stranici rezultata na tražilicama ili još bolje, postavljeni ste na prvo mjesto. Ili se možda borite za vrlo konkurentne fraze.

Ako imate velike težnje, razmislite o udruživanju s osobnim trenerom: SEO stručnjakom. S time ste sigurni, da će alati za web optimizaciju s punim radnim vremenom moći uvježbati vaše web mjesto da se natječe za izraze najviše razine, pomažući vam da dobijete rezultate koje bi možda nikada ne bi postigli sami.

Pripazite na statistiku prometa. Zabilježite svoje web metrike prije nego započnete optimizaciju i strpljivo pratite svoje rezultate. Na kraju krajeva, za SEO je gotovo sve u prometu.

Svaki laik vježbanja će vam reći da nema prečaca do prave kondicije. Samo treba vježbati. Prije svega, razvijte dugoročni plan, težite dosljednom napretku i ostanite posvećeni svojim naporima. Bit ćete ponosni na krajnje rezultate.

Meni pisanje blog sadržaja dođe kao vježbanje i fitness pismenosti. Ljudi generalno danas ne znaju pisati.

Zadatak: svaku večer napišite jednu objavu od minimalno 500 riječi.

Ako se još niste pridružili, prijavite se za naš newsletter Savjeti iz internet marketinga još danas. Svaki mjesec slat ćemo e-poštom sjajne članke poput ovog izravno u vašu pristiglu poštu.


Budite u toku i primajte besplatne novitete iz svijeta digitalnog marketinga!

Hvala, uskoro ćemo se javiti!

Marketing za sve

Dinka Šimunovića 2, Split

Mob: +385989561530

Email: info@marketingzasve.hr

Ponedjeljak - Petak: 9 - 17h

Zapratite nas

Besplatno primajte savjete iz digitalnog marketinga izravno u vašu pristiglu e-poštu!

Hvala, uskoro ćemo se javiti!

Sva prava pridržana © 2023. Marketing za sve